In de media

Trein evenementenhal Spoor 011 in Hulst vertrekt zaterdag

HULST – Hier en daar moet er nog een schoonmaakdoekje over, het terrein wacht op asfalt en het logo aan de gevel ontbreekt nog. “We zijn in de afrondende fase”, noemt eigenaar Stefan de Vetter het. Zijn nieuwe evenementenhal moet in april klaar zijn, maar zaterdag wordt er alvast proefgedraaid. Wèrmbloazen is het eerste feest in Spoor 011.

 

De bouw aan de Spoorweg begon in oktober. De evenementenhal is straks geschikt voor onder meer trouwfeesten, babyborrels en bedrijfsfeesten. De hal ligt naast uitvaartcentrum De Ridder achter het Stationsplein in Hulst. “Dat bijt elkaar niet hoor”, vertelt echtgenote Angele. “Zij werken overdag, wij ’s avonds.”

Naam

De naam Spoor 011 verwijst naar de locatie. Vroeger reed daar de trein van Hulst naar Sint-Niklaas. “011 is een knipoog naar de 013 in Tilburg. Onze dochter gaat daar vaak heen. 011 is het netnummer van Zeeland”, legt Stefan uit. In de Pauluspolder bij Hengstdijk had hij al een evenementenhal die naar een bekende muziektempel glimlachte: de Vetter Music Hall. “Mensen hadden daar toch een verkeerd beeld van. Dat klinkt natuurlijk ook heel groot, de Vetter Music Hall. Maar het was niet dat daar 20.000 man in kon.”

Capaciteit

In Spoor 011 ook niet, maar een mannetje of 280 kan er gemakkelijk terecht, schat Stefan. Voor de feestgangers die even willen uitblazen komt er een terras. Boven de bar waarschijnlijk een rookruimte van grote glazen wanden. Rokers hoeven dan niet naar buiten.

Wèrmbloazen

Zaterdag kan de akoestiek getest worden tijdens Wèrmbloazen, traditioneel twee weken voor carnaval. De dweilbands uit Hulst bliezen normaal ‘wèrm’ in café De Ster, later Bally’s Diner, op zondagmiddag. Omdat Hulst morgen vanwege de Vestingcross zo goed als op slot zit, is het evenement verplaatst naar zaterdagavond. De bands beginnen om 20.30 uur.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published.